Selecteer pagina

De BlitzWolf-robot is een echte keukenfee

De BlitzWolf-robot is een echte keukenfee

7 functies in 1 krachtige machine, BlitzWolf BW-VB1 gecombineerde keukenmachinetest.

7 functies in 1 krachtige machine, BlitzWolf BW-VB1 gecombineerde keukenmachinetest.


 

Invoering

Iedereen die mijn tests volgt, weet misschien al dat bakken en koken niet ver van mij vandaan is. Ik heb nogal wat machines in huis en er zijn machines waar ik geen spijt van heb gehad en duur heb gekocht om lange tijd te dienen. Dit is ook wat ik gebruik om deeg, crèmes en mousses te maken.

Daarom was ik niet blij toen Blitzwolf op VB1 begon te knallen om te proberen er iets over te schrijven. Ik was een beetje bang voor hem dat de Blitzwolf naast mijn eigen machine mijn stimulusdrempel niet zou halen, want nou ja, het kostte minder dan de helft van de mijne. Dus hoeveel erger kan het zijn?

Toen gaf ik natuurlijk toe aan mijn middel, probeerde het uit. In dit artikel kun je mijn ongeschoren mening lezen en natuurlijk een kleine vergelijking met mijn eigen machine.


 

Verpakking, accessoires

De robot van BlitzWolf is een echte keukenfee 1

Bij deze machine is het de moeite waard om over de accessoires te schrijven en minder over de verpakking. De laatste is de gebruikelijke groen-witte Blitzwolf-verpakking, een goede grote doos, ook een behoorlijk gewicht.

Binnen verwelkomt ons echter een stortvloed aan echte accessoires. Dit is niet verwonderlijk, aangezien we al uit de introductie weten dat deze machine 7 andere vervangt. Eens kijken wat we krijgen!

De robot van BlitzWolf is een echte keukenfee 2

 • Basismachine met EU-kabel
 • RVS mengkom met een inhoud van 5,5 liter
 • Een deksel voor de ketel om te voorkomen dat het deeg en de room eraf stuiteren
 • Glazen beker om te mengen
 • Kneedschop
 • Crème mes
 • Garde
 • Vleesmolenadapter met schroef en mes
 • Dienblad bovenop de vleesmolen
 • 3 verschillende gatgroottes voor het hakken van vlees
 • 4 soorten deeginzetstukken
 • 2 soorten worst / worst / salami vuladapter
 • Druk op voor de vleesmolen

Zoals je kunt zien is er iets om naar te kijken!

De robot van BlitzWolf is een echte keukenfee 3

De accessoires zijn van goede kwaliteit, hoewel de wand van de stalen kom iets dunner is dan mijn eigen machine. De beschaafde inhoud hiervan is echter groter, dus het is een gelijkspel. Het accessoire voor het kneden van het deeg lijkt een beetje licht, ik weet niet of het door het materiaal komt of dat het hol van binnen is (d.w.z. het kan van een buis zijn gemaakt).

De robot van BlitzWolf is een echte keukenfee 4

De garde en roomschep zijn volledig competitieve stukken. De smoothiebeker is gemaakt van glas, wat verrassend dik glas is. Om deze reden is zijn massa ook aanzienlijk. Ik vind dit, de fles is een duidelijk voordeel, is veel gemakkelijker te wassen en veroudert niet dan plastic bekers.

De robot van BlitzWolf is een echte keukenfee 5

De onderdelen van de vleesmolen lijken mij goed. Met de aluminium onderdelen zal er geen probleem zijn, maar na een paar keer gebruiken zal de koppeling er ook goed uitzien. De bak van de grinder is gemaakt van aluminium en is gemakkelijk schoon te maken.

Tot nu toe zo goed, laten we de machine eens bekijken!


 

De basismachine

Omdat het een veel-in-één machine is, is de grootte menselijk en het gewicht is ook niet klein. Het is precies 57,7 x 28 x 39 centimeter en weegt 11 pond. Het pakket is uiteraard nog zwaarder met tal van accessoires.

De robot van BlitzWolf is een echte keukenfee 6

Hij heeft de vorm van elke andere grote kommixer, wat betekent dat hij een uitstekende hals onder de kom heeft. De nek kan worden geopend zodat we de kom kunnen verwijderen en terug kunnen zetten. Op het vaste gedeelte vinden we een grote knop en een kleinere hendel, op het open gedeelte een display en drie drukknoppen.

De robot van BlitzWolf is een echte keukenfee 7

Als u het grote wiel naar links draait, start de machine terwijl u de knop ingedrukt houdt. Naar rechts draaien start ook, maar door de knop verder te draaien regel je de snelheid in 8 stappen. Gebruik de knoppen onder het display om in te stellen hoe lang de machine zal werken en gebruik de middelste OK-knop om de instelling op te slaan. Het display toont de ingestelde snelheid en de resterende bedrijfstijd.

De robot van BlitzWolf is een echte keukenfee 8

Zoals je op de foto's kunt zien, kan de beker achterstevoren worden geplaatst en werkt de vleesmolenadapter vanaf de voorkant. Standaard zijn beide delen afgedekt met een hoes op de machine. Bij de vleesmolen is deze met vier magneten gemonteerd, dus hij breekt niet af, hij gaat voor altijd mee.

Wat belangrijk en handig is, is dat de poten van de basismachine zuignappen hebben, zodat je tijdens het gebruik niet van de tafel danst.

De robot van BlitzWolf is een echte keukenfee 9

Ik heb zo'n beetje alles verteld, het enige wat nog ontbreekt aan het vermogen van de machine is 1500 watt.


 

Gebruik, ervaar

Nou, op het moment dat ik dit artikel schrijf, ben ik een beetje klaar met hakken, kloppen, pasta maken, maar als ik er tijd voor heb, volgt dit weekend nog een kookronde, en als mijn tijd het toelaat, zal ik maak ook een demonstratievideo!

De robot van BlitzWolf is een echte keukenfee 10

Oké, laten we daar beginnen met uitpakken, alles wassen, en toen begon ik de robot in elkaar te zetten. Mijn eerste opmerking was dat alles moeilijk is. Het is moeilijk om de garde, de beker, de kom te plaatsen. Alles heeft een beetje nodig. Gelukkig is het vrij veel 4-5-6 gemakkelijker op te pakken en te installeren, dus je hoeft alleen maar een beetje in de onderdelen te graven. Laten we zeggen dat ik er geen op mijn eigen machine had, maar voor zover ik geluk had, zou ik het in kleine stukjes hebben gescheurd.

De robot van BlitzWolf is een echte keukenfee 11

De montage en de kwaliteit van de materialen zijn sowieso prima, hier slaat de lage prijs toe. Bijvoorbeeld het vulplastic dat aan de vleesmolen is toegevoegd. Bovendien is het materiaal vrij dun en hol van binnen. Dit is tevens de houder voor het worstvulaccessoire. Het is een onredelijke oplossing om te zien dat als ik zo'n machine zou kopen, ik al snel een gewone plamuur van hardhout zou maken.

Dus er zijn zulke rare dingen, maar gelukkig is dat niet de functie. De meeste onderdelen en accessoires zijn ook betrouwbaar.

De robot van BlitzWolf is een echte keukenfee 12

Ik probeerde het vlees te hakken speciaal voor het artikel, waarvoor ik een pond varkenspoten kocht. Het hakken zelf is sowieso nogal uit de mode, ze malen het bij de slager, vraag ik, je kunt ook een bak gehakt krijgen, al vind ik het niet zo lekker, het is beter om te weten wat er in mijn voedsel.

De robot van BlitzWolf is een echte keukenfee 13

Ik heb echter niet het gevoel dat de molen overbodig is, omdat het het beste is om het vlees vers te malen voordat het wordt verwerkt, en we kunnen ook de fijnheid van de maling kiezen. Gelukkig spoelt de molenadapter ongeveer 3 minuten weg, dus van mijn kant zou ik de vleesmolen zeker thuis gebruiken.

De robot van BlitzWolf is een echte keukenfee 14

De enige kers op de taart is dat het een worstvuladapter heeft, ook in twee verschillende maten. Ik weet dat dit in Pestland niet meer in de mode is, maar op het platteland is het nog steeds omdat de worsten thuis worden gevuld. We stoppen het staal met het kleinste gaatje in deze machine, malen het vlees, mengen het met de kruiden en het zout, en dan kunnen we het gemengde materiaal in de darm vullen.

Als dat niet genoeg voor je is, zijn er vier soorten inzetstukken voor het maken van deeg. Ik heb dit nog niet geprobeerd, maar misschien maak ik er binnenkort tijd voor, ik heb nog nooit thuis pasta gemaakt, ik gaf de voorkeur aan Italiaans gekocht in de winkel. Dus ook daar is het tijd voor!

De robot van BlitzWolf is een echte keukenfee 15

Smoothie. Nou, ik heb eigenlijk een smoothie gemaakt in de eerste stap, maar de volgende kan een roomsoep zijn. Feit is dat hij het fruit in het snelste tempo mooi heeft afgeroomd. Niet zo erg als een professionele smoothie, maar wel zo erg dat ik het aandurf om er een bleekselderijroom of broccoliroomsoep bij te nemen.

De fruitsmoothie was sowieso smetteloos, een beetje melk, een beetje kaneel en schapenmelk, ik kon het dikke sap al drinken.

De robot van BlitzWolf is een echte keukenfee 16

Ik heb ook de kom en de garde geprobeerd. Als eerste test maakte ik een dik schuim van het eiwit van 3 eieren, dat onberispelijk werd. Maar om iets met het gebruikte ei te beginnen, heb ik in de tweede fase ook de dooier losgeklopt, de twee gemengd, met een beetje bloem gemaakt en een beetje biscuitdeeg gemaakt. Dit is eigenlijk alleen maar voor de test.


 

Laten we het samenvatten

Ik ben tevreden! Ik was erg benieuwd naar wat deze machine weet, en als ik heel eerlijk wil zijn, is dat precies wat we ervan kunnen verwachten vanwege de prijs.

De robot van BlitzWolf is een echte keukenfee 17

Voor kwaliteit is het boven de goedkope ALDI, LIDL, Tesco machines, soms ver boven hen, maar nog steeds ver onder mijn eigen keukenmachine. Aan de andere kant niet zo veel onder het prijsverschil, vooral dat er geen b.v. smoothieset met vleesmolen. Dat wil zeggen, het kan worden toegevoegd, maar ca. het kost net zoveel als deze hele Blitzwolf-machine compleet.

Het vermogen zit in de BlitzWolf BW-VB1, geschreven op 1500 watt, dat weet je vast wel. Als ik me ergens mee bezig wil houden, heb ik drie dingen in gedachten. Een daarvan is dat er een andere versnelling boven de maximumsnelheid zou kunnen zijn, mijn smaak zou willen. De andere is dat ze een dop op de stomp en onderkant van de gardeadapter hadden kunnen bedenken, omdat het niet verrassend is dat de verschillende uitgangen allemaal draaien en werken wanneer we de machine aanzetten.

De robot van BlitzWolf is een echte keukenfee 18

Dat wil zeggen, de koppeling onder de smoothiebeker draait en de hakmolenkoppeling draait ook mee, maar deze zijn niet zichtbaar als de deksels erop zitten. Er zit echter geen deksel aan de onderkant. Dat had niet gered moeten worden. Trouw aan de functies, verslechteren de mogelijkheden er niet van, maar zelfs dan.

De robot van BlitzWolf is een echte keukenfee 19

De derde is dat dure machines in plaats van aluminium op meer plaatsen staal gebruiken (bijvoorbeeld in de bak van de vleesmolen) zodat ze in de vaatwasser kunnen, terwijl aluminium niet zo wordt aanbevolen. Laten we zeggen dat dit een probleem is dat ergens begrijpelijk is, het zou niet in de prijs hebben gepast. Gelukkig, zoals ik al schreef, duurt het wassen van de onderdelen niet meer dan een paar minuten.

De robot van BlitzWolf is een echte keukenfee 20

Dus over het algemeen ben ik tevreden. Wat de machine belooft, krijgen we ervan, het kan heel goed worden gebruikt. Het is groot, maar het is niet groot, ik hoop dat je het op de foto's kunt zien. Het zou in de kast passen, maar we hebben ook mijn eigen machine op het aanrecht, ik heb geen zin om hem steeds in te pakken.

De robot van BlitzWolf is een echte keukenfee 21

Dus het punt is, het is verre van de prijs waard. Vooral omdat ik daar ook een coupon voor heb gekregen, wat het een beetje goedkoper kan maken. De levering is natuurlijk vanuit het Tsjechische magazijn, dus er is geen extra btw of invoerrechten, geen douaneprocedure en ca. een week na bestelling kun je ermee aan de slag!

Gebruik om te kopen BGHU1270 couponcode, de prijs is HUF 45 (als het uitverkocht is, is de BG975475 met couponcode 46 800 HUF) in:

BlitzWolf BW-VB1 is een zeven-in-een keukenmachine

 

Meer BlitzWolf-tests op onze site

De robot van BlitzWolf is een echte keukenfee 22

Over de auteur

s3nki

Eigenaar van de HOC.hu-website. Hij is de auteur van honderden artikelen en duizenden nieuws. Naast verschillende online interfaces heeft hij geschreven voor Chip Magazine en ook voor de PC Guru. Hij heeft een tijd een eigen pc-shop gehad, heeft naast de journalistiek jarenlang gewerkt als winkelmanager, servicemanager, systeembeheerder.