Selecteer pagina

Ontspan je rug erin - Blitzwolf BW-GC9 stoeltest

Ontspan je rug erin - Blitzwolf BW-GC9 stoeltest

Het is een heel andere wereld dan de goedkopere stoelen van het bedrijf, hoewel ze ook niet slecht waren.Ontspan je rug erin - Blitzwolf BW-GC9 stoeltest


Bekijk ook onze instructievideo!


 

Invoering

Ik kocht mijn eerste Blitzwolf-stoel afgelopen zomer en heb er sindsdien nog twee gekocht. Deze stoelen vielen in de categorie $ 70-110, dat wil zeggen vertaald in het Hongaars, de duurste kost slechts een paar duizend forint meer dan 30 duizend forint.

Het bedrijf heeft veel van deze stoelen verkocht, ik gebruik ze ook dagelijks, aangezien ze in mijn kantoor en studio staan. Ik zit hier elke dag op, schrijf artikelen, neem video's op en bewerk ze.

Ontspan in deze rug - Blitzwolf BW-GC9 stoeltest 1

Als ik in de stemming ben, gebruik ik de hardere GC2, als ik gewoon anders ben, gebruik ik de zachtere GC6 (ik kon nog steeds niet beslissen welke beter was). Natuurlijk kreeg ik ook negatieve meningen, soms legitiem - vooral vanwege de vermoeidheid van de gasveer - maar soms waren ze overweldigd die ik liever niet citeer.

Het is vrij duidelijk dat we 30 jaar of minder geen wereldbesparende stoel zullen krijgen, die 100 jaar feilloos dienst zal doen, maar zoals mijn voorbeeld laat zien, zijn deze zitmogelijkheden geschikt voor dagelijks werk, vaak voor 12-13 uur bruikbaar.

Ontspan in deze rug - Blitzwolf BW-GC9 stoeltest 2

De stoel in dit artikel zal een heel andere wereld zijn dan mijn vorige stukken. Ik zal eerlijk zeggen dat ik dit niet eens zelf heb gekocht, de fabrikant stuurde het me naar aanleiding van mijn eerdere artikelen en het aanbod om te proberen kon ik niet weigeren.

Ik zei geen nee, alleen maar omdat de GC9 al in de categorie van hogere kwaliteit is, $ 200 (~ 60 duizend HUF), en als zodanig wordt verwacht dat hij nog beter, comfortabeler en zelfs duurzamer zal zijn dan mijn eigen stoelen.

Ontspan in deze rug - Blitzwolf BW-GC9 stoeltest 3

Aangezien dit ook een zachtere stoel is, moest de Blitzwolf GC6 weg, vanaf nu zit er een ander lid van de familie in.


 

Verpakking, accessoires

Als je de Blitzwolf GC9 koopt, koop hem dan niet vanwege de esthetiek van de verpakking, want deze verpakking heeft er geen. We krijgen een eenvoudige kartonnen doos met een verrassend groot gewicht. Ik zeg niet dat ik tot nu toe alleen maar met mijn stoelen heb gegooid, er zit ook ijzer in, maar het optillen van de doos op de GC9 heeft al respect bij me gewekt.

Het uitpakken van de doos is de gebruikelijke volgorde. Alle onderdelen zijn mooi gescheiden zodat ze niet beschadigd of bekrast raken. Dit is hoe je het nodig hebt! De items komen in een mooie lijn uit de doos. Stervormige poten, wielen, gasveer, armleuningen, mechaniek, zitting en rugleuning, kussens, en tot slot bouten en beschrijving voor montage.

Ontspan in deze rug - Blitzwolf BW-GC9 stoeltest 4

Ik heb de laatste niet meer nodig, maar als je onervaren bent in stoelmontage, open hem dan!

Gelukkig zijn er geen duizenden maten schroeven, dus er zal geen probleem zijn met de montage, het is al zichtbaar. Maar hoe ziet het er nog meer uit?

Zo is de stervormige voet niet van kunststof maar van metaal. Hier heb ik al een van de redenen gevonden voor het verrassend grote gewicht van de doos. Ik geef aan dat er voorlopig ook niets mis is met kunststof poten, maar zeker is dat deze metalen constructie zo eeuwig als ellende zal zijn!

De mechanica is ook groter. Ze zijn ook groter, de materiaaldikte is ca. twee keer zoveel wordt gebruikt voor goedkopere stoelen. Ook hier constateer ik dat mijn stukken in het dagelijks gebruik tot nu toe foutloos zijn, maar de verwachting is dat de dikkere materialen van de GC9 toch langer en langer meegaan.

Ontspan in deze rug - Blitzwolf BW-GC9 stoeltest 5

Het zwenkmechanisme heeft niets te maken met wat tot nu toe is gebruikt. In vergelijking met hen is het een brutaal stuk ijzer. Het materiaal is veel groter, veel sterker, veel dikker en natuurlijk veel zwaarder.

Ook het materiaal van de zitting en de rugleuning vertegenwoordigen een heel ander niveau. Het is natuurlijk geen koeienhuid, het is kunstleer, maar het is best goed, dik en toch behoorlijk flexibel. Volgens de fabrikant is het huidvriendelijk en makkelijk schoon te maken, maar dat zal de komende maanden duidelijk worden.

Over het algemeen heb ik tot nu toe een reden gevonden, niet alleen voor het hogere gewicht, maar ook voor de hogere prijs. Onbewust ziet alles er goed uit, naaiwerk, materialen, kussens. En de metalen delen zijn duidelijk van meer materiaal gemaakt, de veren en de klinknagels zijn dikker, wat betekent dat het eeuwige leven plus één dag niet zal verdwijnen.

Ontspan in deze rug - Blitzwolf BW-GC9 stoeltest 6

Laten we de fabrieksgegevens bekijken voordat ik begin met monteren!


 

Papieren formulier

De Blitzwolf BW-GC9 behoort tot de Exquisite Line-serie van het bedrijf, wat zoiets als een uitstekende (uitstekende) serie betekent, dat wil zeggen dat dit de premium categorie is. Dit komt van de fabrieksfoto's, waar Blitzwolf de stevige voet, de metalen armleuningen, het schommelmechanisme en de comfortabele kussens de moeite waard vond om te benadrukken.

Ontspan in deze rug - Blitzwolf BW-GC9 stoeltest 7

Hoe dan ook, de stoel kan een degelijke fauteuil waardig worden gekanteld, de rugleuning zelf is afzonderlijk te verstellen, de hellingshoek kan worden veranderd tussen 90 en 135 graden. Uiteraard is de stoel ook in hoogte verstelbaar, van het laagste punt tot 51 en het hoogste tot 57 centimeter.

Het is ook belangrijk dat de hoogte van de armleuning verstelbaar is en als deze comfortabel is, kan deze ook ca. 15 graden. Alsof dat nog niet genoeg is, is er nog een extraatje dat de armleuning heen en weer kan worden bewogen, dus voortaan is het ook geen probleem als je arm langer of korter is.

Ontspan in deze rug - Blitzwolf BW-GC9 stoeltest 8

Ik heb het niet over die "extra's" zoals draaibaarheid of wielen die volgens de fabriek tot 120 rollen kunnen weerstaan, aan de ene kant zijn het meer typische marketingbulshits en aan de andere kant zijn het natuurlijke dingen. Het zou raar zijn als je de stoel niet rond zou kunnen draaien of ermee zou kunnen rollen.

Ontspan in deze rug - Blitzwolf BW-GC9 stoeltest 9

Interessant genoeg vond de Blitzwolf bij deze stoel niet dat het maximale laadvermogen moest worden benadrukt. Je kunt deze in goedkopere stukken vinden, met waarden die natuurlijk ruim boven de 100 pond liggen, wat betekent dat we kunnen hopen dat de GC9, gebouwd van betere batterijen, minstens evenveel, zo niet meer zal doen.

Ik zal de exacte afmetingen van de stoel niet opnoemen, ik zou liever een foto hieronder plaatsen waar je de exacte centimeters kunt zien. Dit kan u helpen beslissen of u wilt kopen.

Ontspan in deze rug - Blitzwolf BW-GC9 stoeltest 10

Nu kan de vergadering komen!


 

bijeenkomst

Laten we daar beginnen, ik heb een video gemaakt over het assemblageproces, je kunt het hier vinden. Dit zal hopelijk wat hulp bieden als u uw eigen moet installeren.

Het installatieproces is sowieso normaal. Ik begin altijd met de rollen en zet dan de gasveer, het deksel op zijn plaats. Als ik daarmee klaar ben, rol ik het opzij zodat het niet in de weg zit.

Ontspan in deze rug - Blitzwolf BW-GC9 stoeltest 11

De volgende stap is het monteren van de stoel. Ik schroef het zwenkmechanisme vast aan de onderkant, ik schroef de armleuningen vast, dus eventuele onderdelen die vanaf de onderkant geschroefd moeten worden. We hebben nog veel werk aan deze stoel, om de hendel voor het sluiten van de beslissing (van voren gezien) rechts te zetten en de hendel voor het omhoog brengen van de stoel links.

Ontspan in deze rug - Blitzwolf BW-GC9 stoeltest 12

Als ik daarmee klaar ben, zet ik de hele stoel op de gasveer, waardoor het comfortabeler is om de zijmechanismen en de achterklep op hun plaats te schroeven.

Dit wordt ook de volgende stap. Ik schroef de zijmechanismen op de zijkant van de stoel. Dan kan de rugleuning komen, die ik tussen de aan weerszijden gemonteerde ijzers schroef, en tot slot kunnen de afdekelementen komen.

Ontspan in deze rug - Blitzwolf BW-GC9 stoeltest 13

De laatste stap is om de meegeleverde kussens erop te leggen en klaar!

De Blitzwolf geeft ook de schroeven en geeft ook een inbussleutel om te schroeven. Zorg ervoor dat de schroeven vergezeld gaan van ringen, gebruik deze ook! Goed advies, schroef de bouten in de gaten in de zitting en rugleuning voordat u de strijkijzers kunt installeren. Zo hoef je bij het vastschroeven van de ijzers niet meer naar de gaatjes te zoeken.

Ontspan in deze rug - Blitzwolf BW-GC9 stoeltest 14

Dat is het, laten we in onze nieuwe stoel springen!


 

Ervaringen

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de hardheid van de zitting tussen GC2 en GC6 ligt. De GC2 is een gamerstoel in het bloed, harder dan het gebakken blauwgroen brood dat gisterochtend is gebakken, terwijl de GC6 meer een gamerstoelvormige fauteuil is. Zo zacht.

Ontspan in deze rug - Blitzwolf BW-GC9 stoeltest 15

De GC9, hoewel de vulling er (te) dik uitziet, is nog steeds sterker dan de GC6. Sinds mijn GC6-artikel hebben verschillende mensen gevraagd welke stoel ik uiteindelijk beter vond, de harde of de zachte. Zoals ik hierboven schreef, heb ik tot op de dag van vandaag geen beslissing kunnen nemen. Misschien is de oplossing GC9, waarvan de hardheid voorlopig precies goed lijkt.

Dus comfort is oké voor mij, maar er zijn een paar dingen die je moet overwegen voordat je koopt.

Laten we daar beginnen met de minimale hoogte van de zitting boven de andere stoelen. Ik ben 184 inch, een beetje comfortabel voor mij boven het laagste punt, wat betekent dat je je benen al 160 inch zwaait.

Ontspan in deze rug - Blitzwolf BW-GC9 stoeltest 16

Dit kan een beetje worden geholpen door het heupkussen, dat er echt goed uitziet, maar oncomfortabeler is met mijn beenlengte. Zonder het kussen volgt de rugleuning perfect de lijn van mijn rug, de lengte van de zitting is ook gewoon goed, omdat het randpunt bij mijn knieflexie ligt, dus het houdt mijn hele dijbeen vast.

Als je lager zit dan ik, zal het heupkussen waarschijnlijk de bruikbaarheid van de stoel sparen omdat je zo ver naar voren zit als je hem gebruikt dat je voeten de grond bereiken.

Ontspan in deze rug - Blitzwolf BW-GC9 stoeltest 17

Ik herinner me dat de GC2 180 graden kon worden gekanteld, zodat hij volledig horizontaal kon worden gekanteld. Nou, dat is wat geen zin heeft in de hemelse wereld. Ik probeerde het, ik had constant het gevoel dat ik achterover zou vallen.

Ik denk dat 9 graden van de GC135 voldoende is, zeker als we eraan toevoegen dat de stoel kan worden gekanteld, zodat de 135 graden 145-150 wordt. Hierin zul je een goed dutje kunnen doen, dat voel ik nu.

Hoe dan ook, zoals bij meer normale stoelen het geval is, zit er aan de onderkant een rolletje met een veer erin om het kantelen van de zitting op te vangen. Als we het losmaken, kunnen we bijna zonder weerstand slingeren, als we eraan trekken, is het niet erg nodig om het met de linkerarm vast te maken.


 

overzicht

Nou, zoals ik in de inleiding schreef, ik kreeg deze stoel voor de test (als cadeau), ik heb hem niet gekocht. Eerlijk gezegd, aangezien ik blij was met de stoelen die ik tot nu toe had gebruikt, zou ik geen geld hebben uitgegeven aan een andere. Dus ik heb hem natuurlijk gekregen. Ik ben er erg blij mee omdat hij qua gebruikte materialen veel geavanceerder is dan goedkopere stoelen.

Ontspan in deze rug - Blitzwolf BW-GC9 stoeltest 18

De andere stoelen hadden een heupkussen nodig omdat geen van hen goed zonder was, maar de GC9 had een rugleuning die was gemaakt voor mijn rug. Dus dat is niet erg.

Ik hou echt van het materiaal van de zitting en rugleuning, de gouden stiksels, de goudachtige, metaalachtige logo's zien er heel erg goed uit. De hoogte van de zitting is perfect voor mij, en er is geen probleem met de breedte van de zitting.

Met betrekking tot de GC1 klaagden sommigen dat deze zo smal was dat dikkere gebruikers niet meer comfortabel zaten. De GC2 is in dit opzicht beter geworden, de GC6 is extreem breed, hij hield niet eens de dij vast. De GC9 is weer de gulden middenweg, ik heb zijsteun maar hij knijpt niet in mijn dijen, ik kan er comfortabel in zitten.

Ontspan in deze rug - Blitzwolf BW-GC9 stoeltest 19

Wat zeker een grote rode stip verdient, is dat dit de meest aanpasbare stoel is die ik ooit heb gehad. Het is goed voor delinquenten met langere benen als het heupkussen is verwijderd en de lagere met het kussen erin. De in hoogte verstelbare armleuning die heen en weer schuift en zelfs uitklapt, helpt ons om hem aan te passen. Ik heb het niet genoemd, maar de hoogte van het rugkussen is natuurlijk verstelbaar, het is ook een extra optie.

De grote vraag is of het de dubbele prijs waard is!

Nou, in termen van materiaalkwaliteit en comfort in alle opzichten. Voor mij waren de vorige goedkopere stoelen ook best comfortabel, dus er zat geen gekke grote vooruitgang in, het was niet mogelijk. Als je zeker wilt zijn, en je kunt de $ 100 betalen in plaats van de $ 200-categorie, denk dan niet na over welke je moet kopen, duidelijk de GC9. Je zal er geen spijt van krijgen.

Als je minder geld aan het ding uitgeeft, kun je natuurlijk bij de goedkopere stukken blijven. Zoals ik al meerdere keren heb geschreven, heb ik nu al meer dan een jaar stoelen in dagelijks gebruik en heb hondenproblemen. Goed, ca. Ik moest de schroeven daarna twee keer vastdraaien, maar het gebeurde ook de eerste keer, ik weet niet eens meer precies wanneer.

Aan het einde van het artikel zal ik een link naar mijn geschriften over stoelen plaatsen, ik zal je een link geven om te kopen, en waar je het hebt, er is ook een couponcode om je wat geld te besparen.

Als je de stoel leuk vond, koop hem dan nu, want ik heb een prijs gekregen waar we nog niet eerder in de buurt zijn gekomen. Dit betekent dat in plaats van de originele 66 HUF, de BGHU1113 Met een couponcode kunnen we HUF 53 kopen in een EU-magazijn, zodat we de douaneadministratie kunnen vergeten. De prijs is uiteraard inclusief btw.

Als je het leuk vond, klik dan hier:

BlitzWolf BW-GC9 gamestoel

Meer Blitzwolf stoelen, prijzen en coupons inbegrepen:

Ontspan in deze rug - Blitzwolf BW-GC9 stoeltest 20

Over de auteur

s3nki

Eigenaar van de HOC.hu-website. Hij is de auteur van honderden artikelen en duizenden nieuws. Naast verschillende online interfaces heeft hij geschreven voor Chip Magazine en ook voor de PC Guru. Hij heeft een tijd een eigen pc-shop gehad, heeft naast de journalistiek jarenlang gewerkt als winkelmanager, servicemanager, systeembeheerder.