Selecteer pagina

Dit spul maakt je buik zo geblokt dat je er appels op kunt raspen

Dit spul maakt je buik zo geblokt dat je er appels op kunt raspen

Ik probeerde de XMUND XD-PT1 trainingsstandaard en ik kwam bijna om.

Dit spul maakt je buikspieren zo geblokt dat je er appels op kunt raspen


Kijk hoe je hem in elkaar zet en abonneer je dan op ons YouTube-kanaal!


 

 

Invoering

Dit spul maakt je buikspieren zo geblokt dat je er appels op kunt raspen

Ik zit veel achter de computer en beweeg weinig. Ik denk niet dat ik de enige ben met dit probleem.

Ik ben geen fan van mijn homegym, maar ik besloot het nog een keer te proberen. Ik wilde geen serieus fitnessapparaat, ik wilde er geen waarbij gewichten moesten worden opgetild, ik wilde ook geen hometrainer, een elliptische trainer, een loopband. Ik wilde iets dat niet te ingewikkeld was en geen elektriciteit nodig had.

Dit spul maakt je buikspieren zo geblokt dat je er appels op kunt raspen

Na veel kijken besloot ik dat ik een statief nodig had. Mijn eigen lichaamsgewicht zal voldoende zijn voor mijn training en vooral mijn buik is waar ik me op wil concentreren.

Vanaf hier bleek dit verhaal op de gebruikelijke manier. Ik begon op internet te surfen, ik bezocht de Decathlon-pagina, ik zocht naar de structuur die ik leuk vond, 80 duizend forint. Nee, ik wil niet zoveel uitgeven! Voor 70 duizend forint kun je terecht in de Product Finder, de goedkoopste stand die je leuk vindt.

Dit spul maakt je buikspieren zo geblokt dat je er appels op kunt raspen

Normaal zou ik het hier hebben laten liggen, maar ik besloot het in een van mijn favoriete winkels te gaan bekijken, hoewel ik niet veel hoop had en nog steeds niet uit China wilde bestellen.

Ik had geluk, want het bleek dat ik het in een Tsjechisch magazijn kon kopen en de prijs was 31 duizend goede Hongaarse munten. Nou, ik vond het beter, de helft van de prijs van Decatlonos, dus ik bestelde het, en in 3 dagen zette de koerier het pakket voor de poort neer.

Dit spul maakt je buikspieren zo geblokt dat je er appels op kunt raspen


 

Verpakking, montage, exterieur

Ik kan niet te veel schrijven over de verpakking zelf, kartonnen doos, spullen erin. Het is belangrijk om te zeggen dat alles onbeschadigd is aangekomen, de metalen delen, staven, buizen, de grotere stukken van de standaard waren mooi van elkaar gescheiden, dus er was niets bekrast. Slechts een hoek van de rugleuning kneep in de spons, maar hij schopte zichzelf af, dus ik beschouw dat niet als een fout of een blessure.

Dit spul maakt je buikspieren zo geblokt dat je er appels op kunt raspen

Ik zou zeggen dat de onderdelen van verrassend goede kwaliteit zijn, maar ik was niet echt verrast door het ding, ik hoopte dat het zou zijn. De fabrikant heeft immers een maximaal draagvermogen van 150 pond gespecificeerd, dus de buizen kunnen niet van papier worden gemaakt.

Maar alles is sowieso van goede kwaliteit. De lasnaden zijn mooi, niets braamt, past perfect, past bij alles bij alles. Het schilderij lijkt ook behoorlijk resistent, er zit wat poederverf op het materiaal. Het ziet er een beetje ruw uit, maar hard genoeg, resistent.

Dit spul maakt je buikspieren zo geblokt dat je er appels op kunt raspen

Voor de montage krijgen we een korte beschrijving waarin de schroeven, ringen, alles mooi is aangegeven. De montage zelf lijkt in eerste instantie een beetje eng, maar na de tekeningen is dat echt niet het geval. In feite is het eenvoudig.

Ik heb de meegeleverde inbussleutel en moersleutel voor de test gebruikt, ik verklaar dat ze ook hiermee kunnen worden gemonteerd, maar ik stel voor dat je een ratelsleutel maakt om het gemakkelijker te maken. Daarnaast moesten de schroeven twee dagen na gebruik van de meegeleverde steeksleutel hier en daar weer worden aangedraaid. Gebruik dus een gewone steeksleutel of ratelsleutel, je bent beter af!

Dit spul maakt je buikspieren zo geblokt dat je er appels op kunt raspen

Dus de montage is eenvoudig, ik heb er ook een uitpak- en montagevideo over gemaakt, iets sneller natuurlijk, want je kunt toch een uur met de schroeven krabben.

Er zijn ook enkele dingen die het vermelden waard zijn over de buitenkant van de machine! Een daarvan is dat we dikke maar relatief zachte kussentjes krijgen aan het einde van de zolen. Dit is goed voor de stabiliteit, maar ook omdat het geen krassen op de vloer maakt. Bij ons komt de structuur op een laminaatvloer te staan, mijn partner zou hem zonder deze zolen hebben uitgesneden.

Dit spul maakt je buikspieren zo geblokt dat je er appels op kunt raspen

Belangrijk is verder dat de hoogte van de bovenbalk verstelbaar is, namelijk in 6 stappen, tussen de 150 en 230 centimeter. Dit omvat twee schroeven aan elke kant van de standaard om de hoogte te bevestigen. Ze geven je de juiste ondersteuning, zodat het spul niet afscheurt.

Waar ik het nog niet over heb gehad, is de grootte en het gewicht van de standaard. Wanneer gemonteerd, beslaat het een oppervlakte van 125 x 74 inch van het appartement, met een maximale hoogte van 235 inch. Het totale gewicht is 21 kilogram.

Dit spul maakt je buikspieren zo geblokt dat je er appels op kunt raspen


 

Waarvoor kan het worden gebruikt en hoe kan het worden gebruikt?

Dit spul maakt je buikspieren zo geblokt dat je er appels op kunt raspen

Natuurlijk, om de grootte van vetkussentjes te verkleinen en de spiermassa te vergroten, want het is een trainingsstandaard.

Zoals ik hierboven schreef, verplaatsen we hier geen klassieke gewichten, we zijn het gewicht. Dat wil zeggen, ons eigen lichaamsgewicht is wat we nodig hebben om tegen de zwaartekracht in te bewegen. Het is goed in de zin dat we niet onnodig veel ijzer kopen, en het is slecht in de zin dat wanneer we beginnen met trainen het het moeilijkst zal zijn, omdat we nog niet op zijn.

Dit spul maakt je buikspieren zo geblokt dat je er appels op kunt raspen

Het kan een beetje afstand nemen van een persoon, maar je moet niet opgeven!

Dus, waar kun je de machine voor gebruiken?

Het is mogelijk om er een rugsteun mee te drukken, het is mogelijk om te strekken met verschillende soorten armleuningen, ook kunnen we ons eruit duwen en we kunnen onze benen optillen. In de praktijk betekent dit dat we de spieren van de arm, de biceps, de triceps, de deltaspier kunnen trainen. De spieren van de rug, de kapspier, de ruitspier, de brede rugspier kunnen worden versterkt en de rechte, schuine en transversale buikspieren kunnen worden behandeld.

Dit spul maakt je buikspieren zo geblokt dat je er appels op kunt raspen

Het kan dus gezegd worden dat zo'n trainingsbank de spieren van het bovenlichaam traint.

Nu komt misschien het deel over hoe het te gebruiken. Als ik het in één woord wil omschrijven, is het ondraaglijk. Het probleem ligt niet bij de machine, maar eerder bij mij, mijn verschoten, op mijn buik gegroeide lichaam. Het is frustrerend dat, hoewel ik denk dat ik in redelijk goede vorm ben, ik niet meer kan komen door mijn eigen lichaam op te tillen. Laten we zeggen dat je helaas iets te verhogen hebt...

Dit spul maakt je buikspieren zo geblokt dat je er appels op kunt raspen

De standaard probeert slecht te helpen, maar ik heb al het gevoel dat het niet 1-2 weken zal duren voordat ik resultaten zie.

Natuurlijk is er hoe dan ook geen probleem met het gebruik. Ik zwaaide een beetje op de verhoogde bovenste balk, maar de 100 pond tikte hem niet aan. Het enige waar u op moet letten, is dat u de zijwaartse bewegingen niet overdrijft. Hoewel de structuur sterk is, kan hij een beetje zijwaarts zwaaien, wat volgens mij op de lange termijn niet goed zou zijn voor de ijzers.

Dit spul maakt je buikspieren zo geblokt dat je er appels op kunt raspen


 

Konklúzió

Er valt niet veel te concluderen. In wezen kreeg ik wat ik verwachtte, een goed doordachte structuur die er behoorlijk robuust uitzag. Ik had natuurlijk niet verwacht dat ik voor 38 forint iets zou krijgen met gym skills en kracht, zo veel zou er in een kilo metaal niet uitkomen.

Dit spul maakt je buikspieren zo geblokt dat je er appels op kunt raspen

Zeker is dat je voldoende kennis en materiaal in huis hebt om thuis te sporten. Zoals ik al zei met mijn eigen 100 pond was er geen probleem, ik voelde me niet ergens te gebogen of los. Het punt is dus dat de 31 duizend het zeker waard waren, zoals ik in de inleiding schreef, de prijs van vergelijkbare structuren thuis is meer dan het dubbele.

Dit spul maakt je buikspieren zo geblokt dat je er appels op kunt raspen

Dus als je het gewichtsverlies wilt bijhouden, durf je de XMUND XD-PT1 aan te bevelen, hij is de prijs waard. Het komt uit een Tsjechisch magazijn, dus je ontvangt het binnen een paar dagen, plus btw, je hoeft geen inklaringskosten te betalen! Gebruik om te kopen BGHU2008 couponcode hier:

XMUND XD-PT1 multifunctionele versterkerstandaard

Dit spul maakt je buikspieren zo geblokt dat je er appels op kunt raspen

Over de auteur

s3nki

Eigenaar van de HOC.hu-website. Hij is de auteur van honderden artikelen en duizenden nieuws. Naast verschillende online interfaces heeft hij geschreven voor Chip Magazine en ook voor de PC Guru. Hij heeft een tijd een eigen pc-shop gehad, heeft naast de journalistiek jarenlang gewerkt als winkelmanager, servicemanager, systeembeheerder.