Selecteer pagina

Realiteit - Shunzao Z11 Max stofzuigertest

Realiteit - Shunzao Z11 Max stofzuigertest

Een onbekende fabrikant gaf Xiaomi een enorme allergie terug.

Realiteit - Shunzao Z11 Max stofzuigertest 1


Bekijk de stofzuiger in actie in onze videotest:


 

Invoering

Ik heb je al vaak verteld dat je in de meeste van mijn tests producten tegenkomt die ik voor mezelf koop omdat ik ze leuk vind / nodig heb / veel ervan kunnen worden verkocht. Er zijn echter producten - helaas minder vaak dan ik zou willen - die door de fabrikant of distributeur voor mij worden opgewarmd.

Deze producten zijn zelden interessant, ze verkopen niet zo goed, maar vanwege de goede relatie doe ik de test. In dit artikel, zoals velen van jullie waarschijnlijk al raden, zal ik je kennis laten maken met een dergelijk product.

Elk artikel heeft een les, dat zal het, maar kom eerst met droge gegevens en uitpakken!


 

Inpakken, uitpakken, accessoires

De doos van de stofzuiger is betrouwbaar, maar niets extra's. Er zijn geen mooie kleurenfoto's, maar het materiaal is goed, wat ook blijkt uit het feit dat het transport er geen sporen op heeft achtergelaten.

Realiteit - Shunzao Z11 Max stofzuigertest 2

Binnen worden we op bestelling begroet, de onderdelen en accessoires zijn mooi gescheiden, allemaal apart verpakt. Ik vind het nog steeds leuk!

Maar ik begin het echt leuk te vinden als ik de accessoires op een rij eruit haal. Onberispelijke kunststoffen, geen bramen zoals het, de montage is eerste klasse. De metalen buis is ook dik, de elektrische connectoren zijn zeer goed gemaakt. Tot nu toe beter dan ik had verwacht!

Realiteit - Shunzao Z11 Max stofzuigertest 3

Er zijn ook enkele accessoires.

We krijgen een zeer goed uitziende, zeer goed samengestelde zuigbuis. We krijgen een zuignap, we krijgen een kleinere opzetborstel, b.v. voor een boekenplank, misschien voor het stofzuigen van de auto. Er is een gemotoriseerde zuigkop voor gestoffeerde meubels en er is een grote vloerzuigkop die ook gemotoriseerd is. Het pakket bevat ook een muurbevestiging, een batterij, een oplader en de basiseenheid zelf.

Realiteit - Shunzao Z11 Max stofzuigertest 4

Tot nu toe lijkt alles verrassend goed, dat is niet precies wat ik had verwacht!

Hier, aan het einde van het hoofdstuk, moet ik nog één ding noemen. Na de test keek ik wat verder naar de machine en ontdekte dat de fabrikant zelfs een van de meest prestigieuze designprijzen had met de stofzuiger. Dit is reddot. Maar om dat niet genoeg te laten zijn, sleepten ze naast de Duitse reddot ook de IDEA Design Award in de wacht, die ook over design in de Verenigde Staten gaat. Na zo'n geschiedenis heb ik er geen bewondering meer voor dat ik het ook leuk vind.

Realiteit - Shunzao Z11 Max stofzuigertest 5


 

Papieren formulier en kennis

Realiteit - Shunzao Z11 Max stofzuigertest 6

Natuurlijk kreeg ik een persbericht van de machine, dat ik snel doornam en neerlegde, omdat naast enkele echt belangrijke technische specificaties, slechts een paar gegevens werden vermeld die op bullshit leken.

Het punt:

De stofzuiger weegt 1700 gram, wat goed is. Ik had ook een veel zwaardere en veel lichtere machine. Interessanter is dat dit goede gewicht gepaard gaat met een uitzonderlijk goede zuigkracht van 150 AW. Samen zijn de twee figuren welsprekend, omdat het geen kunst is om goede zuigkracht te krijgen van een eenvoudige zware machine, maar het is van een gemakkelijke.

Realiteit - Shunzao Z11 Max stofzuigertest 7

Ik merk hier tussen haakjes op dat de fabrikant de nadruk legt op de goede gewichtsverdeling van de machine, wat handig is omdat het onze polsen niet onnodig belast.

De zuigkracht is sowieso in 3 stappen in te stellen, er is geen automatische stand (hier kom ik in de ervaring op terug). De batterij bevat zeven cellen met een capaciteit van 2500 mAh. Hij kan in 3 uur van nul tot 100 procent worden opgeladen. De inhoud van de stofbak is 0,5 liter.

Realiteit - Shunzao Z11 Max stofzuigertest 8

De fabrikant heeft beschreven dat de machine een 5-laags filtersysteem toepast om de afvoerlucht volledig stofvrij te houden.

Realiteit - Shunzao Z11 Max stofzuigertest 9

  • Op het eerste niveau scheidt een technologie die cycloonscheiding in één stap wordt genoemd, de grotere verontreinigingen. Deze cycloontechnologie betekent in wezen het versnellen en circuleren van de binnenkomende lucht, waardoor lucht, stof en groter vuil kunnen worden gescheiden.
  • De tweede fase is een roestvrijstalen filter dat is ontworpen om verontreinigingen groter dan 0,4 micron uit te filteren.
  • De derde is een andere, maar al meertraps cycloonscheiding die 0,4 micron minder verontreinigingen uit de lucht scheidt.
  • De vierde is een voorfilter voor de motor, dat tussen de 0,4 en 0,3 micron vuil opvangt.
  • En de vijfde is nog een filter, waarop stofdeeltjes onder de 0,3 micron kunnen blijven steken.

Realiteit - Shunzao Z11 Max stofzuigertest 10

Met deze vijf lagen wordt de lucht die uit de stofzuiger ontsnapt in wezen volledig stofvrij gemaakt, namelijk voor ongeveer 99 procent.

Met betrekking tot filtratie wijst de fabrikant er ook op dat de ingebouwde meerlaagse cycloonscheiding de filtratietaken kon uitvoeren zonder afbreuk te doen aan de zuigkracht en het geluidsniveau vereist door de EU-normen.

Realiteit - Shunzao Z11 Max stofzuigertest 11

De mijtkop zou een nieuwe motor hebben, wat ik niet kan weerleggen of bevestigen, het is de eerste stofzuiger van de fabrikant die bij mij kwam. Tegelijkertijd beloven de nieuwe motor en nieuwe cilinderborstel een mijtenverwijderingspercentage van 99,9 procent, wat waarschijnlijk niet alleen 100 procent is om te voorkomen dat ze verbranden.

Ik voeg mezelf eraan toe (als allergie) dat deze koppen, naast mijten en hun uitwerpselen, ook heel goed werk doen bij het verwijderen van stof, schimmelsporen, pollen en andere allergenen.

Realiteit - Shunzao Z11 Max stofzuigertest 12

Tot slot nog twee dingen die op basis van de beschrijving al handig lijken!

De eerste is een gepatenteerd proces dat haren, haren of b.v. gevallen randen van tapijt. Eerlijk gezegd heb ik meerdere keren over deze innovatie gelezen, het zou leuk zijn om het te hebben, maar tot nu toe heb ik geen echt goede oplossing gevonden.

Realiteit - Shunzao Z11 Max stofzuigertest 13

Het andere is het vereenvoudigde stofreservoir legen. Volgens de beschrijving kan de tank met een druk op de knop worden geleegd, dus we maken onze handen niet vuil, GEEN BACILUS! Het spijt me, ik moest dit benadrukken omdat het erg belangrijk zou moeten zijn!

Dit is dus het papieren formulier, maar hoe ziet een stofzuiger er in werkelijkheid uit?


 

Ervaringen

Zoals ik hierboven schreef, kreeg ik een mooi perspakket, dat wil zeggen, een beschrijving van de dingen die ik MOET BEKENDMAKEN IN HET ARTIKEL!

Realiteit - Shunzao Z11 Max stofzuigertest 14

Eerlijk gezegd heb ik hier echt een hekel aan! Ik hou er niet van als ze afscheid willen nemen en me willen vertellen wat belangrijk is en wat niet. En toen ik de tekst begon te lezen, ging het bullshit-alarm in mijn hoofd af en het schreeuwde zo hard dat ik niet kon verstaan ​​wat ik aan het lezen was.

Daarin werden ze beschreven als beter dan de Xiaomi G10, zij het iets duurder. Beter dan Dyson en veel goedkoper. Beter dan de Dreame T20 en veel betere kniptechnologie. EN hoe dan ook, kapseltechnologie doet alles wat niemand weet.

Realiteit - Shunzao Z11 Max stofzuigertest 15

Nou, het begint hier meestal te stinken voor mij als ik het zeker moet vergelijken met Xiaomi, plus het is een beetje duurder dan dat, maar BETER!

Dus toen ik de machine begon uit te pakken, begon het eraf te vallen dat wat werd beschreven misschien niet eens helemaal onwerkelijk was!

Realiteit - Shunzao Z11 Max stofzuigertest 16

Ik zeg niet dat ik nog geen materiaalkwaliteit als deze machine ben tegengekomen, maar bij Xiaomin is hij ergens boven de $ 500 beschikbaar. Ik noem alleen zulke kleine dingen dat de zuigbuis en borstels in elkaar klikken met een zeer fijn werkend slot. Het aluminium leidingdeel van de zuigleiding heeft een zeer ernstige wanddikte. En hoe dan ook, alles is onberispelijk.

Daarna pakte ik de basismachine wat nieuwsgieriger op.

Realiteit - Shunzao Z11 Max stofzuigertest 17

Ik vond er niet veel van interessant. Het is net zo onberispelijk als de accessoires. De batterij heeft weinig nodig, want ik haal hem eraf of schuif hem op zijn plaats. De stofbak kan eenvoudig worden losgenomen en het interne filter kan op dezelfde manier worden verwijderd. En legen met één knop werkt ook, hoewel niet 100 procent, maar het werkt.

Dat wil zeggen, ik druk op de knop aan de bovenkant van de machine, de tank draait op zijn plaats op een scharnier, de onderkant van de stoftank gaat open en het vuil valt in de prullenbak. Dit vereist natuurlijk het openen van de prullenbak boven de prullenbak.

Realiteit - Shunzao Z11 Max stofzuigertest 18

Als er veel vuil in de tank achterblijft, moet u natuurlijk het filter verwijderen om het te verwijderen, zoals bij alle andere vergelijkbare stofzuigers. Maar je oma is echt kapot.

Toen ik de machine voor het eerst aanzette, kwam mijn stel naar me toe, keek er nieuwsgierig naar en vroeg toen wat daar mis mee was. Ik begreep de vraag niet, ik vroeg terug waarom zou het verkeerd zijn?

Realiteit - Shunzao Z11 Max stofzuigertest 19

Het antwoord was dat hij een vreemde stem had. Dat is vreemd stil. Weet je zeker dat er niets aan de hand is?

Natuurlijk niet. Het is gewoon heel stil, veel stiller dan mijn eigen, vrij dure Xiaomi Jimmy-stofzuiger. Niet veel stiller, veel stiller. Met andere woorden, ik durf te zeggen dat het deel van wat in de pers is beschreven dat het geluid niet is toegenomen met een goede stofafscheiding niet waar is.

En nu het kapsel, de rolborstel die deze machine beter maakt dan welke andere machine dan ook!

Realiteit - Shunzao Z11 Max stofzuigertest 20

Ik schaam me niet, ik geloofde geen moment dat het werkte, en toen kreeg ik door de ervaring het gevoel dat ik een grote allergie kreeg. Het werkte.

Dit is weer de gebruikelijke domheid. Ik vertel iedereen om een ​​product niet te willen classificeren op basis van papierformaat. Zoek naar tests, artikelen, echte informatie, zonder dat zou je niets meer moeten kopen. Wat hiermee gebeurt, ik volg mijn eigen advies niet op. Ik dacht niet eens dat het kapsel echt werkte, want zoals ik schreef, ik heb tot nu toe geen enkele machine gevonden waar het echt werkte.

Realiteit - Shunzao Z11 Max stofzuigertest 21

Het geheim van het ding is eenvoudig, maar toch briljant, ik begrijp niet eens waarom anderen het niet toepassen. Aan de ene kant bevat de rolborstel meerdere borstelharen. Er is een zachter deel van de harde vloer en er zijn vrij harde kleine plukjes borstelharen voor de tapijten. En daar is de tondeuse!

Dit laatste is niets meer dan een plaat metaal verborgen tussen twee kamvormige rubberen randen. Dat zijn precies twee metalen platen die over elkaar heen kunnen schuiven. Het kamvormige rubber brengt de haren naar de metalen platen, die ze vervolgens daadwerkelijk afsnijden. Als ik het ergens mee wil vergelijken, kan ik dames en heren ook het kapselgedeelte van scheerapparaten noemen. Ook daar schuiven twee vellen gekamd metaal over elkaar en knippen het haar en het haar. Welnu, dit is precies de oplossing die werkt in deze stofzuiger of in de rolborstel van de stofzuiger.

Realiteit - Shunzao Z11 Max stofzuigertest 22

De praktijk leert dat ik gedurende ongeveer een week van de test - terwijl ik de stofzuiger echt gebruikte - nooit last had van gekrulde haren.

De Shunzao Z11 Max tondeuse-oplossing werkt met 99 procent efficiëntie in plaats van 100 procent.

Ik zou eraan willen toevoegen dat het haar van mijn partner lang is, dus dit is ook een reëel probleem met onze eigen stationaire stofzuiger en robotstofzuiger.

Realiteit - Shunzao Z11 Max stofzuigertest 23

Ik schreef hierboven dat de machine geen automatische modus heeft. Ik voelde eigenlijk dat dit een probleem was totdat ik alleen de technische specificatie kende. De situatie is dat in het verleden voor stofzuigers die geen automatische modus hadden, de gebruiksduur werd teruggebracht tot enkele minuten als de zuigkracht maximaal was ingesteld. Er was echter alleen een maximale zuigkracht die echt bruikbaar was, waardoor we genoodzaakt waren om deze te maximaliseren. Het was dus behoorlijk zuigen, aangezien ca. De batterij bereikte nul in 3-4 minuten.

De automatische modus heeft op deze manier geholpen door altijd de optimale zuigkracht te gebruiken om de gebruiksduur vele malen te verlengen en tegelijkertijd tevreden te zijn met de kwaliteit van de reiniging.

Realiteit - Shunzao Z11 Max stofzuigertest 24

De Shunzao Z11 Max heeft dus geen automatische zuigkrachtselectie. Dit kan een serieus probleem zijn als de zuigkracht van de machine (of misschien de zeer goede rolborstel) zelfs in de laagste versnelling niet voldoende is. Gelukkig is het medium echt onberispelijk, dus ik hoefde alleen de maximale zuigkracht te gebruiken voor de test. De waarheid is dat deze machine hoogstens niet lang meegaat.

Dus de automatische zuigkracht zou goed zijn, maar in dit geval wordt niet veel water gestoord door het ontbreken ervan.

Realiteit - Shunzao Z11 Max stofzuigertest 25

Tot slot nog één ding. Voor nieuwere stationaire stofzuigers wordt bijna iets groots verwacht. De Shunzao Z11 Max heeft dit aan de zijkant van de machine. Het is goed om te hebben, we zien de grootte van de zuigkracht, we zien de batterijlading, dus de belangrijkere gegevens zijn er. Het had op kleinere schaal kunnen gebeuren, maar laten we uiteindelijk niet huilen, want iets werkt niet alleen functioneel goed, het ziet er ook goed uit!


 

overzicht

Dus dit artikel heeft een les, meer. Een daarvan is dat zelfs ik niet hoef te oordelen op het papieren formulier, omdat de realiteit de ervaren tester echt in het gezicht kan snijden, en soms krachtig. Natuurlijk, als deze klap knapt omdat ik iets heb onderschat, is dat het beste geval en de Shunzao Z11 Max is het geval.

Realiteit - Shunzao Z11 Max stofzuigertest 26

Ik dacht dat de grote sukkel de gebruikelijke zuigkracht was en de meerlaagse vuilafscheiding met weinig geluid, maar het moest blijken dat het ding echt werkte.

Ik vond het tondeusesysteem een ​​enorme schijnvertoning, waarmee de fabrikant alles wilde rechtvaardigen, zelfs Dyson van de baan wassen. Het punt is dat het "systeem" van de tondeuse, dat wil zeggen de rolborstel gevuld met een metalen inzetstuk, echt feilloos werkt, zozeer zelfs dat ik de borstel al een paar weken niet heb hoeven schoonmaken.

Realiteit - Shunzao Z11 Max stofzuigertest 27

Er is één ding dat waar is geworden, en het spijt me dat het is gebeurd, en dat is de prijs. Helaas hebben we het echt over de prijs van Xiaomi, hoewel we niet moeten bijhouden dat we high-end materiaalgebruik krijgen voor de prijs van een mid-range Xiaomi, dus de Shunzao Z11 Max heeft genoeg te verdienen naast zijn grote broer. Het is zelfs niet overdreven om te zeggen dat niet alleen ik die specifieke sjaal ontving (tot mijn ongeloof), maar ook Xiaomi omwille van de kwaliteit. Nu kijk ik uit naar het vervolg, de volgende Shunzao-stofzuiger, ik hoop dat ik hem krijg!

Realiteit - Shunzao Z11 Max stofzuigertest 28

En onthoud uiteindelijk: BOVENDIEN WERKT HET KAPSYSTEEM ECHT EN HET IS ALLES!

Als je de machine leuk vond, klik dan op de onderstaande link, op BGZ11MAX Met een couponcode kun je het kopen voor 78 duizend forint:

Shunzao Z11 Max staande stofzuiger

 

Realiteit - Shunzao Z11 Max stofzuigertest 29

Over de auteur

s3nki

Eigenaar van de HOC.hu-website. Hij is de auteur van honderden artikelen en duizenden nieuws. Naast verschillende online interfaces heeft hij geschreven voor Chip Magazine en ook voor de PC Guru. Hij heeft een tijd een eigen pc-shop gehad, heeft naast de journalistiek jarenlang gewerkt als winkelmanager, servicemanager, systeembeheerder.