Selecteer pagina

De drone van Up Air kwam tot leven onder een nieuwe naam, we hebben geprobeerd wat het werd

Invoering

Mijn eerste drone, mijn eerste drone-artikel. Dit is slecht, want ik kan niet beweren dat de xy-machine sterker is, de xy quadcopter een betere afstandsbediening heeft en de yz zwakker. Dit artikel zal een beschrijving zijn van welk ijzer en hoe ik mijn drone-maagdelijkheid verloor.

De waarheid is dat ik ergens 15 jaar geleden actief aan het vliegen was, ik had verschillende schuimvliegtuigen, groot en klein, dus de vlucht is niet ver van mij, de afstandsbediening is geen onbekende in mijn handen, hoewel drone natuurlijk een heel andere is wereld. Op zijn zachtst gezegd is het hier niet nodig om de ingangsranden van de vleugel met glasvezeltape te lijmen, een van de ernstige redenen hiervoor is dat er geen vleugels zijn.

Anno, toen ik stopte met vliegen, bestonden de drones niet eens. Toen de jaren verstreken en er steeds meer multi-propellervliegtuigen verschenen, kreeg ik het gevoel weer een afstandsbediening in mijn hand te houden en te proberen te vliegen. Deze tijd is nu aangebroken, dus ik zal je vertellen waarom ik als beginner voor de Up Air One heb gekozen.

up_air_one_plus_2.jpgIk was op zoek naar een drone die een beginner veel hulp zou bieden. Het was belangrijk voor mij om automatisch te starten en te landen, om GPS te hebben, om vaardigheden te hebben zoals volgen of cirkelen. Dus het punt is, ik wilde een machine die geen speelgoed is, er zit een camera van goede kwaliteit op, gecombineerd met een bruikbare kwaliteit gimball, maar het is gemakkelijk om zoveel mogelijk te bedienen. Helaas heb ik een slechte ervaring gehad met een vleugelloos apparaat omdat ik na de vliegtuigen een Walkera helikopter kocht, die ik op de eerste vlucht wist neer te zetten zodat alle plastic tandwielen versnipperd waren. Het was destijds niet zo eenvoudig om een ​​onderdeel te krijgen als nu, vooral omdat de helikopter niet eens aan ons is verkocht, dus het is ons niet gelukt om alle onderdelen te bemachtigen en hij heeft altijd in zijn doos gelegen sinds.

up_air_one_plus_3.jpg

Ik wilde mijn eerste vlucht niet beginnen door het vliegtuig op de grond te slaan. Tegelijkertijd ging het ook niet per ongeluk, dus ik raad alle beginners de volgende zinnen aan, dus laat de pro's niet lachen!

Dus ik winkel meestal niet zonder voor alles op het net te zorgen. Ik heb de Up Air One-vluchten bekeken die ik zojuist op YouTube heb gevonden. Ze zien eruit alsof ze het vliegtuig starten, het springt tot 3 voet hoog, bijna verticaal, en zweeft daar dan. Hierdoor dacht ik toen dat een leeg gebied van ongeveer 3 x 3 meter, omringd door lage bomen, voor mij net genoeg zou zijn om als eerste op te stijgen. Misschien denk je nu al dat dat niet genoeg is geweest. Dus mijn eerste start was in de perenboom, en tegen de tijd dat ik erin slaagde om los te laten en te stoppen, had een van de propellers mijn handpalm doorgesneden. Het was een goede les om me ervan bewust te maken dat een drone met deze vaardigheid niet langer een spel is, het kan zelfs gevaarlijk zijn, en ik moet op zoek naar een groter vrij gebied.

Up Air One Plus en de fabrikant

Toen ik deze quadcopter vond, heb ik hem natuurlijk achteraf op het net gelezen, met als resultaat dat ik meteen aan de slag ging en op zoek ging naar een andere. De reden hiervoor was dat dit het eerste en enige product was van een bedrijf genaamd Up Air. Dat is niet zo goed, want als de fabrikant niet meer bestaat, waar kan ik peddels of eventueel een batterij krijgen om alleen de voor de hand liggende onderdelen te noemen.

up_air_one_plus_5.jpg

Waarom werd deze machine uiteindelijk mijn keuze? Omdat na de overname van Up Air de machine die oorspronkelijk Up Air Chase heette, werd omgedoopt tot One in plaats van Chase, en naast de originele 5,8 GHz FPV-versie, de mobiele WiFi-applicatieversie die het onderwerp van dit artikel is, is uitgebracht. Dit betekende voor mij dat hoewel de oorspronkelijke fabrikant was opgehouden te bestaan, de nieuwe eigenaar plannen had voor de dronemarkt. Dit wordt aangegeven door de nieuwe naam, One, wat naar ik hoop betekent dat dit hun eerste product is, en het wordt ook aangegeven door het feit dat de originele machine verder is ontwikkeld. Ze hebben bijvoorbeeld de plaatsing van antennes verbeterd, waardoor het bereik is vergroot.

Up Air One Plus-applicatie

Dus de Up Air One Plus zag eruit als een vriendelijke machine, hij heeft een correcte afstandsbediening en een mobiele app die ons helpt om veel zonder problemen te vliegen. Deze applicatie lost voor ons ook het opstijgen en landen op, we kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk de volgfunctie in- en uitschakelen, maar hierdoor kunnen we een routevlucht opzetten op de Google-kaart.

Dit was sowieso een heel belangrijk aspect voor mij, omdat ik voelde dat het me ook helpt om geen fouten te maken, en het geeft me een gevoel van veiligheid. Met een druk op de knop kunt u de hoekpunten van de route invoeren en kunt u aangeven hoe hoog de machine op dat punt moet zijn.

U kunt in het programma de startmodus inschakelen, die ook de vlieghoogte van het vliegtuig en de afstand tot ons beperkt. Je kunt deze optie sowieso gebruiken, zonder de startmodus uit te schakelen, je kunt de maximale vlieghoogte en -afstand instellen, wanneer je deze bereikt, verschijnt het silhouet van de drone in het midden van het scherm, doorgestreept in rood.

up_air_one_plus_15.jpg 

Het programma zelf is heel duidelijk. Alle belangrijke functies zijn beschikbaar op het display, inclusief "one-touch" take-off en take-off. Ik heb dit in de nagel van mijn kat gedaan omdat de functie zo is ontworpen dat we hem niet per ongeluk kunnen activeren. Door op het landings- of startpictogram te drukken verschijnt er een hersenschuiver, die geactiveerd kan worden door deze helemaal naar rechts te trekken en het vliegtuig te starten of de landing te starten.

U kunt de kalibratie ook uitvoeren met het telefoonprogramma. Hoogtekalibratie is automatisch, dus u hoeft alleen maar te wachten tot deze wordt uitgevoerd. Het kompas kalibreren is al wat anders, maar ook niet moeilijk. Het verloop hiervan was voor mij niet helemaal duidelijk, want hoewel het scherm laat zien in welke positie we de machine moeten houden, geeft het nergens aan dat we moeten wachten tot de pijl onder de machine-afbeelding geel wordt voordat we de machine draaien in de aangegeven richting. U kunt stoppen met draaien wanneer de gele pijl blauw wordt. De volgende positie verschijnt, wacht op de gele pijl en draai de drone. Het is belangrijk dat totdat de kalibratie klaar is, het spul niet zal vliegen en we ook niet kunnen opstijgen.

up_air_one_plus_16.jpg 

Op het scherm zien we natuurlijk het beeld dat door de camera wordt uitgezonden. Het lijkt tegenwoordig natuurlijk, maar toen ik vloog was het niet eens een klein beetje. Bij het vliegen met RC-modellen was een van de moeilijkste dingen om te leren dat uit de richting van de vlucht, of het vliegtuig ons nadert, van ons af beweegt, of gewoon van rechts naar links vliegt of vice versa, we weten waar het vliegtuig is naar rechts, waar naar links. . Specifiek, bijvoorbeeld als een machine ons nadert, zijn de richtingen omgekeerd en wanneer je wilt dat de machine naar rechts draait, moet je de hendel naar links trekken. Om deze puinhoop in handen te hebben, moet je veel vliegen, maar nog meer simuleren.

Nou, als je een vliegtuig koopt dat FPV-compatibel is, dat wil zeggen, je ziet het camerabeeld op het scherm of op de telefoon, je kunt er grotendeels op vertrouwen, dus het is vrij duidelijk waar je naartoe vliegt. Door de camera zal rechts altijd rechts zijn, links altijd links.

We kunnen de telefoon en de drone op twee manieren op elkaar afstemmen. Wifi is makkelijker. De quadcopter heeft wifi, je kunt de wifi-netwerken op de telefoon vinden en er verbinding mee maken. De andere modus is via de afstandsbediening met een USB-kabel. In dit geval moet u USB-sharing op uw telefoon selecteren en inschakelen. Je kunt tussen de twee standen kiezen met de aan/uit-knop op de afstandsbediening, die onderaan het bereik zit en drie standen heeft. Door implicatie, de derde positie is uitgeschakeld.

Afstandsbediening

De controller is een tool waarvan ik je nu al kan vertellen dat ik een vergelijkingsbasis heb. Dat, laten we zeggen, put me helaas uit om te beseffen dat het spul de afgelopen 15 jaar ongelooflijk veel is verbeterd. Ik zeg niet dat er zeker ook betere of slechtere van deze zijn, maar de Up Air One-afstandsbediening past veel bij mij. De lengte van de armen kan veranderd worden, dit is al heel lang het geval. De weerstand van de armen is stevig maar niet omslachtig, om de "kras" bij het bewegen niet te voelen, wat de slechte mechanica anno kenmerkte. Ook zij keren met voldoende vastberadenheid terug naar de middenpositie.

up_air_one_plus_6.jpg

De controller is een heel brutaal, volledig wit, vorstvrij stuk, dat sowieso bijna concurreert met het Apple-ontwerp. Ze zijn niet vol met schakelaars, naast de joysticks is er alleen een schakelaar met twee standen en een schakelaar met drie standen, en er is een potentiometer, door te draaien waarmee we de hoek van de camera op de drone kunnen veranderen, naar beneden kijken of vooruit en de hierboven genoemde aan / uit-knop.

up_air_one_plus_9.jpg

De schakelaar met twee standen bevindt zich aan de achterkant aan de linkerkant, zijn functie is terugkeer naar huis, d.w.z. als we schakelen, keert de drone terug naar het punt vanwaar hij is opgestegen. Aan de andere kant, rechtsachter, vinden we de driestandenschakelaar. Hier zit geen nulpunt in, wat betekent dat alle drie de banen iets betekenen. U kunt kiezen tussen vloeiende hoogtemodus, hoogte- en positiemodus, of een functie die headless-modus wordt genoemd. De laatste probeert het probleem op te lossen dat ik hierboven al heb uitgelegd, namelijk dat afhankelijk van of de machine van ons af beweegt of ons nadert, de richtingen bij de armen worden omgekeerd. Welnu, wat er gebeurt in de headless-modus is dat er niets omdraait. Het draait nauwkeuriger, maar nu worden de richtingen op de afstandsbediening gedraaid, dus waar de voorkant van de drone zich ook bevindt, of deze ons nadert of van ons af, op de afstandsbediening is rechts links, links is links .

Testers die professioneler zijn dan ik, schrijven dat dit een serieuze hulp is voor beginners, ik was erg in de war. Hier kwamen misschien wat van de oude zenuwen terug, ik voelde me veel beter zonder deze hulp.

De drone

Neem me niet kwalijk, ik ga niet schrijven over droge specificaties voor iedereen die erom geeft, je zult het toch op het net vinden. Ik schreef aan het begin van het artikel wat voor mij belangrijk was in deze drone, dus dat kan ik ook alleen maar herhalen. In mijn vliegtijdperk werden koolborstelvrije motoren in goud gemeten. Ik zeg niet dat een borsteloplossing nu goedkoper is dan een borstelloze, maar het prijsverschil werd nog steeds getemd om acceptabel te zijn. Het was dus belangrijk voor mij dat de drone sterke, borstelloze motoren had, want zonder deze zou hij zelfs bij weinig wind nutteloos zijn.

up_air_one_plus_7.jpg

Ook de camera is belangrijk. Er zijn momenteel 4 verschillende varianten van Up Air One, waarvan er twee zijn gemarkeerd met Plus, dit zijn degenen die een kleiner bereik hebben maar gemakkelijker te bedienen zijn door wifi. Deze twee machines verschillen alleen door de camera. De goedkopere 2,7- en de duurdere 4K resolutie camera. Ik koos voor het laatste. Helaas heb ik voor dit artikel alleen een 2K-testvideo kunnen maken, omdat mijn geheugenkaart nog niet op de juiste snelheid is aangekomen.

De camera is gemonteerd op een gimbal met twee assen. Ik weet dat meer assen een mooiere beweging zijn, maar in de prijsklasse die ik zocht was het beschikbaar en het zag er ook niet slecht uit op basis van de online testvideo's. Nu, na het te hebben geprobeerd, durf ik te zeggen dat het voldoet aan het niveau dat ik verwachtte.

De eerste vlucht

Toen we eenmaal hadden uitgezocht hoe we de telefoon op de drone moesten aansluiten, kon de kalibratie komen, wat, zoals ik me schreef, niet helemaal duidelijk was. Als we echter verder zijn, kunnen we al vliegen. de motoren kunnen ook op de gebruikelijke manier worden gestart, d.w.z. door de armen naar beneden en in het midden te trekken en vast te houden, of door met één knop op te stijgen.

up_air_one_plus_12.jpg

Wees alert, het duurt een paar seconden voordat je je plek in de lucht hebt gevonden. Ondertussen moeten de hoogte en zijpositie mogelijk ook handmatig worden gecorrigeerd. Als we verder gaan, blijft de machine relatief stabiel op zijn plaats. Natuurlijk kan er een windvlaag komen en moet je die weer corrigeren, dus nogmaals, wees op je hoede!

up_air_one_plus_13.jpg

Als je eenmaal zo ver op de rail bent gekomen, kun je voorzichtig naar rechts, links, stijgen en dalen. Up Air One reageert heel goed op controle. niet te gevoelig, niet te opgewonden, vliegen als je verstandig met hem begint zal niet moeilijk zijn. Ik vind het belangrijk om Estland in dit geval onder de aandacht te brengen. Deze drone kan ook ronduit gevaarlijk zijn als je hem niet met het nodige respect behandelt. Ik zou het niet in handen geven van een jongere onder de 16 jaar, hoewel een 14-jarige er natuurlijk volwassen genoeg voor kan zijn.

up_air_one_plus_14.jpg

Hoewel de reliëffuncties voor beginners erg handig zijn, is het gebruik ervan niet hetzelfde als levensverzekeringen. Bij de eerste landing kreeg ik bijvoorbeeld een windvlaag op een meter van de grond, die het vliegtuig 3-4 meter verderop raakte, en ik had alleen het geluk om het mooi neer te zetten, natuurlijk de beweging met de hand corrigerend. Dus het punt is, als je op zoek bent naar een vliegtuig dat volledig 100 procent op zichzelf staat, maar toch volledig veilig, dat is het niet. Maar je hebt ook 10 procent nodig!

overzicht

De hamvraag is of de Up Air One Plus is zoals ik hem verwachtte, en geeft wat ik ervan verwachtte. Mijn antwoord is gedeeltelijk ja.

Helaas staat er ook een woord gedeeltelijk in mijn antwoord op de eerste vraag. De reden hiervoor is de camera. Helaas hebben ze dit niet verbeterd, en hoewel ik niet slecht zou zeggen, is het ook niet goed. Het heeft vrijwel de mogelijkheden van een zwakkere 4K-actiecamera, ergens in de categorie van $ 60. Er zijn problemen met compressie, de randen zijn niet scherp genoeg, hij houdt niet van donker of scherp licht. Het levert dus zo'n medium maar toch plezierige kwaliteit op. Laten we zeggen dat ik graag ten minste 30 FPS had gehad, maar helaas kan het niet meer dan 25 frames aan.

up_air_one_plus_4.jpg

Als je een beginner bent, maar een machine wilt waar je niet binnen 1-2 maanden uitgroeit, dan is deze drone ook goed voor jou. Ik zeg niet dat het niet beter kan. De meningen op het net worden unaniem geprezen, maar benadrukt wordt dat de gebruikte materialen qua constructie geen DJI zijn. Dit is waarschijnlijk ook waar, maar voor mij die nog nooit een DJI-drone van dichtbij heeft gezien, doet het helemaal geen pijn. Deze structuur voldoet in bijna elk opzicht perfect aan mijn behoeften.

Na veel positieven en een paar minpunten, komt de vraag, is het de moeite waard om Up Air One Plus te kopen? Nou, toen ik deze drone bestelde, was de prijs a op GearBest Het was $ 350, terwijl de directe tegenstander, de meer bekende DJI Phantom 3 Standard, beschikbaar was voor $ 500. Ik denk dat het verschil van $ 150 waarschijnlijk gerechtvaardigd is, zelfs als de camera er perfect op staat, maar dat is het niet. Maar tegen de tijd dat dit artikel verschijnt, is de prijs van de machine gestegen tot $ 426 op een manier die voor mij onbegrijpelijk en niet te rechtvaardigen is, terwijl de prijs van DJI's "goedkope" model op $ 500 blijft. Dat is slechts een verschil van ongeveer $ 70, dus het is zeer de vraag of deze of die DJI het waard is om te kopen.

up_air_one_plus_8.jpg

Als je nog steeds geen $ 500 aan een drone wilt uitgeven, raad ik je aan de 4K-versie te vergeten en degene te kopen die is uitgerust met een 2,7K-camera, want deze 4K is helaas geen 4K. Kies je daarentegen voor de 2,7K-versie, dan verandert de prijs naar $ 397, wat al een verschil is van HUF 27 ten opzichte van de DJI.

Helaas, zoals ik aan het begin van het artikel heb aangegeven, kan ik je niet vertellen dat deze drone vliegt, hij kan worden bestuurd als een DJI Phantom 3 Standard, ik kan alleen maar zeggen dat hij me overtuigde, hij toonde voldoende kracht en snelheid , het is gemakkelijk te besturen en kan zelfs als complete beginner veilig worden beheerst. Dus de beslissing is aan jou, ik ben er van mijn kant zeker van dat zelfs als ik het verkoop, niet vanwege de kwaliteit, maar alleen om in plaats daarvan een andere te bestellen, waarover ik als beginner nog een artikel kan schrijven, maar ik heb al wat basis voor vergelijking.

Je kunt de Up Air One-drones hier vinden: Up Air One / Up Air One Plus

Hier kunt u kiezen uit vele honderden drones: Veel drones

Als u een aankoop doet, na het plaatsen van het product in het winkelmandje en het openen van het winkelmandje, zoekt u naar de EU Express-bezorgmethode, indien van toepassing, u ontvangt belasting- en btw-vrije levering volgens de belofte van de verkoper!

Bekijk als afscheid een filmpje van de eerste vluchten!

Beoordeling van de redactie

{RECENSIE}

label = Totale score decimaal = 0 max = 10 Ontwerp = 8 Vaardigheden = 9 Stijl = 10 Gebruik = 9 Prijs = 10 {/ REVIEW}

Beoordeling van de redactie

{REVIEW} label = Totaal decimaal = 0 max = 5 Ontwerp = 5 Eigenschappen = 4 Stijlen = 5 Gebruiksgemak = 5 Prijs = 2 {/ REVIEW}

De drone van Up Air kwam tot leven onder een nieuwe naam, we hebben getest hoe het werd 1

Over de auteur

s3nki

Eigenaar van de HOC.hu-website. Hij is de auteur van honderden artikelen en duizenden nieuws. Naast verschillende online interfaces heeft hij geschreven voor Chip Magazine en ook voor de PC Guru. Hij heeft een tijd een eigen pc-shop gehad, heeft naast de journalistiek jarenlang gewerkt als winkelmanager, servicemanager, systeembeheerder.