Selecteer pagina

MJX Bugs 6 drone - een racekever voor beginners?

Ik probeerde de eerste "race" -drone van mijn leven om te zien of ik hem meteen aan beginners zou aanbevelen.

Invoering

Iedereen die deze blog volgt, weet dat deze test pas mijn tweede drone-artikel zal zijn. De realiteit is dat ik, geleid door een plotseling idee, verder ging dan het onderwerp van mijn vorige schrijven. Ik was van plan het te houden, en het zou mijn drone zijn, maar na een paar correspondentie stak een lezer van mij me bij het afscheid neer dat als ik zou besluiten om van hem af te komen, hij geïnteresseerd zou zijn. Ik besloot.

Dit bleek een relatief goede beslissing te zijn, omdat het "slechts" drie drone-boxen onder mijn bureau heeft, wat ruimte bespaart voor hun andere gadgets. Ja, drie stukken, dus ik heb meer om over te schrijven in het nieuwe jaar.

mjx-bugs-6-5.jpg

MJX Bugs 6 kwam hier omdat ik dacht dat ik ook een quasi-racedrone moest proberen. Het is quasi omdat iedereen die een race-drone van dichtbij heeft gezien, weet dat ze er op zijn zachtst gezegd niet helemaal zo uitzien. Ik liet ze voorlopig vliegen, ik had geen controle over het echte werk of iets als de Bugs voor dit artikel, dus ik heb geen vage paarse damp, wat is het verschil tussen hen. Maar misschien vond ik het daarom een ​​goed idee om het uit te proberen met een beginnersmachine, als de cruisecontrol de machine niet in de lucht zou houden terwijl ik op mijn rug krabde om erachter te komen welke knop waarvoor was.

Verpakking en exterieur

Bugs 6 kwam in een niet al te grote maar opvallend flitsende doos. Op de achterkant staat onze vliegende kever, aan de zijkant staat een lijst met accessoires, en we krijgen ook wat informatie over de hardwaremogelijkheden. Ik heb de neiging om op dergelijk karton te zeggen dat het winkelschap zichzelf verkoopt met zijn flitsende afbeeldingen.

mjx-bugs-6-13.jpg

Binnenin de papieren hoes vind je de drone en accessoires in piepschuim aan de bovenkant en de afstandsbediening aan de onderkant. Accessoires zijn onder andere een schroevendraaier, een kleine plastic bizbust om de mesklem vast of los te draaien, een beschrijving en een stickerset om de kever nog meer kever te maken, en een stelschroef in geval van een ongeluk.

De drone werkt natuurlijk op een batterij, maar voor de afstandsbediening zijn vier AA-potloodbatterijen nodig. Ga niet het veld in zonder.

mjx-bugs-6-12.jpg

Ik wil geen discussie openen over de vraag of deze drone mooi of lelijk is. Het is een kwestie van goede smaak, en ik denk dat het belangrijker is dat een structuur als deze vliegt dan het lijkt. Het plezier begint wanneer je ermee opstijgt, en het kan zo klein in de lucht zijn dat je niet versteld zult staan ​​van de hoes of stickers die chitinepantser imiteren.

De armen die de motor vasthouden zien er sterk uit, hoewel ik de neiging om te breken niet heb getest, naast een of twee net buiten de geschudde landing. Om zeker te zijn, zal het gras niet breken bij een rollover, dus maak je geen zorgen dat je eerste landing misschien niet perfect is. De bladen zijn groot in vergelijking met de grootte van de drone - althans dat lijkt mij - en de koolstofloze borstelloze motoren eronder zorgen voor het koppel.

Ik was een beetje bang dat ik in het begin veel kracht zou voelen vanwege de borstelloze motoren, maar als chocolade in mijn broek zou komen, zou ik het later beschrijven.

mjx-bugs-6-3.jpg

Van voren gezien zijn twee sterke witlicht-LED's de twee ogen van de kever, en aan de achterkant helpen twee rode lichtbronnen tijdens de vlucht te bepalen of de drone nadert of weggaat. We vinden de camera tussen de eerste twee lampjes, als die erin zit.

De batterij zit in een frame op de buik. De batterij is verpakt, maar zoals ik keek, zit er niets bijzonders in, het is geen "slimme" batterij, dus we kunnen alles toevoegen zonder een plastic hoes die hier past.

mjx-bugs-6-4.jpg

Het is belangrijk om te beschrijven dat we verschillende versies van MJX Bugs 6 kunnen kopen. De machine en de afstandsbediening veranderen niet in de verschillende pakketten, het verschil zit in het aantal accessoires. In de goedkoopste verpakking zit geen camera, scherm of bril, al zou dat laatste zonder camera sowieso niet zo zinvol zijn. De tweede versie is voor degenen die al b.v. FPV-bril, dus hebben ze in deze versie een camera geplaatst. Het derde pakket kreeg naast de camera ook een display en het vierde bevat ook een display en een bril. Voor mij is de levensvatbaarheid van de vierde versie zeer twijfelachtig, ik zou veel liever blij zijn met een versie zonder display, alleen met bril, want als ik de bril op heb, kan ik het display nog steeds niet zien, dus het is een beetje zinloos. Bovendien kunnen we in dit geval wat geld besparen.

mjx-bugs-6-7.jpg

De afstandsbediening is een goed gemonteerd stuk. Geen UpAir One, geen DJI, maar dezelfde kwaliteit als de derde flyer die ik nog heb, al weet hij iets meer en hoort bij een iets duurdere drone. Dus als je dit in aanmerking neemt, heb je niet het gevoel dat hij meteen op zijn atomen valt, maar je zult niet denken dat twee miljoen werkuren van 100 ingenieurs in hem zullen rusten. Het is bruikbaar, de armen bewegen nauwkeurig, stevig, zonder onnodig wiebelen, de knoppen vallen in je handen, en de ondertiteling is ook handig als we uit het ritme vallen en ons plotseling niet meer herinneren voor welke het is.

mjx-bugs-6-6.jpg

Naast de hendels en aan/uit-schakelaar zitten er nog vier knoppen op. Hiermee kunnen we schakelen tussen snelle en langzame vlucht, we kunnen beginnen met opnemen of we kunnen foto's maken of de machine in de lucht laten draaien, waardoor we er in de ogen van andere amateurs extreem professioneel uitzien. Dus dat laatste is misschien wel de handigste functie die Bugs 6 kent!

Test

Terwijl ik deze drone hierboven schreef, bestelde ik hem om een ​​​​beetje te proeven van het gebrek aan sensoren die verschillende vluchten mogelijk maken. Deze machine, zo stelde ik me tenminste voor, zal een beetje inzicht geven in de wereld waarin de zogenaamde race-drones leven, zodat ik kan beslissen of ik een serieuzere vogel wil of bij de cruisers vol sensoren wil blijven. Nou, het komt erop neer dat deze drone gaat en komt (al hier) in plaats van een waar ik echt naar kan kijken terwijl ik hem gebruik.

mjx-bugs-6-9.jpg

Nee, dat is niet de reden waarom Bugs 6 een slechte drone is, het is gewoon niets voor mij. Iedereen die het weet, weet dat ik al jaren motorrijd. Ik heb nu een zeshonderd sportmotor, daarom concluderen mensen dat ik zo'n echt sportief motorgezicht ben, ook al is dat niet waar. Ik hou van zijn snelheid, zijn behendigheid, maar ik ben nog niet bij hem geweest en ik ga niet weg omdat het me niet kan schelen. Ik hou van wandelen, maar misschien iets dynamischer dan met een wandelfiets. Op de een of andere manier doe ik hetzelfde met de drones. Ik vind het leuk als het snel is, ik vind het leuk als het sterk is, het is gemakkelijk te besturen, maar ik ben al te comfortabel op zoek naar de opwinding om door de punt van de naald te kunnen vliegen. Het kan me niet echt schelen of het gaat of niet, en terwijl je hiermee experimenteert, probeer ik de meest perfecte foto's te maken met de meest perfecte ingebouwde camera.

mjx-bugs-6-10.jpg

Dus Bugs is geen slechte machine. Sterk en snel om me te beoordelen als een echte beginner met ook een heel klein beetje veel. Ik beschrijf dit als een voordeel, want als je dit soort vluchten wilt proberen, is dit vliegtuig perfect voor zijn instapniveau. En als je een beetje begint te groeien, als allerlei flicks perfect gaan, kun je er nog een op de schakelaar klikken, met andere woorden, het duurt wat langer, de eenmalige beginnende piloot groeit wat later.

Hoe is het bestuur? Het is eigenlijk gemakkelijk. Ik zeg niet dat je verstandig moet zijn, je moet hier echt een beslissing nemen, je moet sneller denken dan een machine met een grotere GPS of op zijn minst hoogte, maar het is niet de snelheid waar we ons geweldig over zouden moeten voelen, of het kan in de IFA-strip terechtkomen.

Konklúzió

De vraag bij deze drone is of we hem aan een beginner durven geven. Nou, als ik mezelf een beginner, of liever een nieuwkomer, beschouw, zeg ik ja en nee. Als ik echt in veiligheid wil gaan, zou ik voorstellen dat de winter eraan komt, we zullen niet echt dronen in het veld, dus neem een ​​kleine kamerdrone helemaal opnieuw, waar je niet veel kwaad aan kunt doen, en oefen een beetje om de controle in zijn handen te hebben. Dan kan in het voorjaar een Bugs 6 komen, naar de wei gaan en de koeien en de konijnen achtervolgen.

Toch is dit een drone voor beginners. Hier valt niets aan te verfraaien. We kunnen er geen snelheidsrecords mee bepalen, we gaan niet haaks afslaan, het is meer een gevoel alsof we vooruit gaan met de auto in een bocht met een handvat, we zitten precies goed in de lucht nu en we hoeven ons geen zorgen te maken dat de baan ons inhaalt (of niet inhaalt). Dat is overigens, maar je kunt er helemaal los mee gaan, zeker in de snelle modus, waar je ook een beetje kanteling in de hoeken toelaat.

mjx-bugs-6-11.jpg

Het maakt echter niet uit hoeveel het voor beginners is gemaakt, ik zou het niet in handen geven van iemand onder de 12-14 jaar, dus als je op zoek bent naar een eerste drone voor je kind, zou het niet zo moeten zijn. . Voor dit doel zijn er goedkopere, zelfs telefoongestuurde, constructies met hoogtebewaking en telefonische FPV-weergave.

Hoewel ik hierboven heb beschreven, is deze drone niet mijn drone, dus zoals in elk soortgelijk geval vond ik het nu leuk om te vliegen, en ik denk dat dat het punt is, of het nu een vliegtuig, een helikopter of een drone is. Als je een beetje los wilt komen van de grond, als je een beetje wilt ronddwalen, zal deze machine goed zijn, en als je je verveelt, kun je een echt beest bedenken dat je misschien al voor jezelf aan het bouwen bent. In de tussentijd, voel je vrij om dit te kopen, ik denk niet dat je er teleurgesteld in zult zijn!

Ik heb besteld bij: MJX Bugs 6 250 mm RC borstelloze race-quadcopter

MJX Bugs 6 drone - een racekever voor beginners? 1

Over de auteur

s3nki

Eigenaar van de HOC.hu-website. Hij is de auteur van honderden artikelen en duizenden nieuws. Naast verschillende online interfaces heeft hij geschreven voor Chip Magazine en ook voor de PC Guru. Hij heeft een tijd een eigen pc-shop gehad, heeft naast de journalistiek jarenlang gewerkt als winkelmanager, servicemanager, systeembeheerder.